19:15

Enskede IK

Referat: Stureby SK - Enskede IK

Så stänger vi ännu en späckad vecka där fokus har legat på tung fysträning men avslutningen har inneburit futsal-spel. I helgens sista match stod Enskede för motståndet och denna gång var det många tjejer som gjorde sin första futsalmatch.

I den första perioden märktes också ovanan litegrann och Enskede kunde ta initiativet men ett underbart kämpande Sturpen-gäng kunde ändå freda sig med hjälp av härlig inställning och grymt kämpande.

Till den andra perioden hittade tjejerna mycket mer rätt taktiskt sätt och kunde också flytta upp spelet och få isär motståndarna med fler djupa löpningar. Chanser saknades inte åt något håll men två fint spelande målvakter gjorde att det ändå stod 0-0 i halvtid.

I den tredje perioden tog Enskede tillbaka initiativet och kunde vinna boll när deras backar var lite mer på tårna än våra forwards vilket gjorde att vi hamnade allt längre mer i planen. 0-0 stod sig ändå även inför den sista perioden.

Taggade och starka tjejer kom gemensamt överens om att ta ut sig lite mer och verkligen kämpa för varandra i sista perioden och utdelningen lät inte vänta på sig. Via en hög bollvinst, ett starkt genombrott och ett distinkt avslut kunde Söders Blå ta ledningen. Det var också en riktig energihöjare för nu var det Sturpens tur att ta tag i taktpinnen. Några riktigt heta chanser med stolpträffar och bollar som dansade på mållinjen fick vi också se, innan Enskede la in den sista slutforceringen. Med bara sekunder kvar att spela kom också den stora kvitteringschansen men med flyt så räddades vi nu av stolpen och tjejens fick segerjubla.

Stort tack till grannen Enskede som med kort varsel fick ihop ett lag på helt rätt nivå, vilket gav en härligt böljande och utvecklande match för alla tjejer.